Macam mana nak bagi baby aktif gerak time pagi untuk trimester ke 3

Semenjak trimester 3 baby kurang gerak sikit...saya jadi risau..ade tak cara bagi baby aktif time pagi 🥺🤲 saya tak nak fikir negative..tapi selalu risau Ya Allah s.w.t...bantu sy untuk tak anxiety fikir negative...Yakin dengan kesihatan baby saya...

3 Balas

try makan yg manis² atau minum air sejuk klu tak gerak juga trus g emegency sbb nurse cakap kdg baby ruang dlm prut sempit atau baby tido..sllu klu mcm ni saya minum air sejuk atau makan manis baby gerak ..

kalau sy try minum sejuk or makan manis. then sy baring, usap2 perut sambil pujuk baby gerak. sbb baby sy biasa gerak masa sy baring.

kalau kurang pg trus emergency k. tkut meyesal telambat. kita tak tau sbb dia kat dlm