Baby hanya bergerak aktif jika minum minuman manis

Salam.. saya sekarang dah 23minggu. Berat saya naik mendadak, tapi tiada GDM. Dan saya baru 2hari tak minum air manis. Tapi baby dah jadi kurang sangat gerak. Sebelum ni sangat aktif. Harini macam baru 3 kali je rasa gerak. Jadi sy minum air manis segelas baru dia aktif ni. Saya perlu risau atau tidak ya. Atau control je makan

1 Balas

Wslam , mommies can try to control each food yang mommies makan tapi kerap .. cuba tukar manis gula dengan manis buah InsyaAllah boleh .. jangan terlalu makan manis yang bukan berkhasiat , risau nanti lepas bersalin mommies kencing manis . Plus , banyakkan minum air suam