Baby tak gerak

Hi mom, nak tanyaaa harini rasa baby cam kurang gerak. Tadi pagi je rasa dia macam gerak sekejap, lepastu tak gerak. Sbb selalu time macam ni dia aktif bergerak. Sy risau. Sy baru 20 minggu 3 hari. #ingintahu #risau

2 Balas

Normal sis. I pun first mom now 24 weeks. Mcm gerakan bby tuh pun kalau i rasa dia tendang sekali dua sehari pun okay. Sbb kdng2 kita tak tahu time bila dia tendang. Then tendangan dia pun still halus sbb ruangan dia bergerak tuh bnyak lagi.

20w first mom? normal. u takkan rasa gerak tu at certain time. kdg dia nk bg u rasa pagi, kdg dia nk bg u rasa ptg, gitu la. as long dlm sehari tu u ada rasa..it's enough.