najis anak keras tu sembelit ke?

Hi mommies nak tanya anak saya satu hari tak berak esokkan bila dia berak najis dia kerah dan keluar sikit je. hari seterusnya pun berak sekali tapi sikit sangat najis mmg keras. kira dia sembelit ke tu? tapi dia takde tunjuk macam sakit perut bila nak meneran ke apa cuma nampak la najis dia kerah sangat sangat. macam mana mommies buat ya kalau anak sembelit? pelik juga sebab saya buat bubur sama je sebelom ni elok je tetibe najis kerah pula. btw anak saya umur 8 bulan 9 hari. kalau mommies tahu tlg bagi jawapan ya sebab saya first mom.

1 Balas

keras warna apa? ada bg dia mkn buah?

8mo ago

bg mkn buah utk snacking...especially betik, tembikai, buah naga yg warna putih. inshaAllah sng mmbuang