Ada tak ibu2 yg alami masalah sembelit semasa kehamilan. Cmne ibu2 atasi ye.

Sembelit ketika kehamilan dan bagaimana atasi.

9 Balas

Saya. Smpai cramp ekor tulang punggung.. Berjalan dh mcm org lepas beranak. Sakit gilerr.. Lepas saya ikhtiar ni semua, alhamdulillah smpai week 32 ni dh elok: 1) Makan mcm2 buah (Kuantiti byk) 2) X larat telan buah, saya blend buat jus. Saya suka mix buah naga & honeydew 3) Air kosong sikit tapi kerap 4) Susu kambing (blend tambah kurma pun sedap)