Cubaan puasa

Semalam try puasa pkl4 dh xlarat pastu buka..arini rasa larat lg tp hati masih lg tkt nk puasa smpai habis..sb bnyk jgk bca ckp klau bru 5-6w x digalakkan puasa.. dilema xhabis ya😂 rasa syg xpuasa sb xde alahan tp tkt bby xbole besar n jadi kosong kantung

7 Balas

jangan risau .. banyak kan berdoa .. semalam saya jumpa doc.. dia kata boleh berpuasa kalau tiada alahan .. saya pon risau sebab dah pernah 3 kali keguguran .. x pela .. islam x kn memberatkan umat .. kalau ada rezeki kita , insyallah ada .. jangan overthinking ye .. kalau dh start muntah2 tu boleh je berbuka ..

Sama saya 5w, alhamdulillah dapat bertahan puasa full 2 hari ni. Bab kandungan saya serahkan dan tawakal pada allah. Jika ada tanda2 perlu berbuka, saya akan berbuka. Kalau sis tak larat its okay boleh je berbuka sbb badan dan symptom setiap orang tak sama ☺️

6mo ago

Oh faham2 heheh . Kitanya dah la emosi turun naik kan. Takpe sis tak larat buka je nanti boleh ganti.

sy pulak baru masuk 5w , semalam alhamdulillah boleh puasa 1 hari . harini betul2 tak larat sebab penat drive ulang alik dengan panas terik , baru je berbuka air sejuk tadi pukul 4.30pm . tu pun suami bagi minum sebab sy dah menangis tak boleh tahan .

6mo ago

btl..xlarat buka je.. xpe nt ganti

sy bru 5w 6hri..xlarat puasa.. lemas Sgt. jmpa doktor,, doktor bgtau x digalakan awl kehamilan sbb bayi bru DLM pembentukan Peru bnyk nutrition tpi kalau larat boleh je posa 😁😁

Sy baru 6weeks. Alhamdulillah boleh puasa😊 ikut pada diri kalau rasa boleh, teruskan.. Walaupun jenis cepat lapar 🤣

6mo ago

alhamdulillah awk..

Sy pulak 5w3h . Alhamdulilah 3hari puasa ni masih ag ok . Tkde alahan tkde rase pape . Semoga kandungan baik2 sje .. insyaAllah

sy pn bru 6w... Alhamdulillah dpt puasa lg...