Mintak pendapat

Nak tnya pndpat, sy F/T slalu sngt nangis tkpe ke? Sedih sb alahan time bulan puasa. Sy tk puasa tp agn tetap bnyk nk makan nasi awal tk blh masak, nk order luar bulan puasa bukak lewat. Sy mkn biskut @ roti jela alas perut tp tetap mual rasa agn penuh #firstmom #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

saya ni anak no 3..tp tuhan nak uji..yg last ni mual muntah start masuk 4 bln.. hari ni jer 3x muntah...puasa penuh baru sehari...letih sungguh nak makan..sbb mesti muntah..semua makanan tu bertahan 30 atau 1 jam jer..ubat angin dah mkn..tetap sama...saya paham apa yg awak rase..jgn nangis sis..mkn apa yg boleh asalkan ada nutrien buat baby..kita doalaa semoga alahan kita cepat² berakhir...

2y ago

tulahh kdang mkn nasi tghari pn lps 2/3jam mcm agn penuh perut lg😢 emosi jd tk stabil sb alahan

Hi sis, saya cadangkan awak makan roti wrap ni, scrambled egg , kewpie dengan salad untuk bekalan tenaga awak… saya pun kalau tak puasa makan ni je.. yela saya kerja tak sempat nak masak… sebelum keluar rumah dah buat scrambled eggs bawa bekal ke tempat keje… sedap dan tak rasa mual… Rasa seimbang je makan sebab ada protein, karbo, dengan sayur… 🥰

2y ago

awakkk terima kasihhhh 💖