janin tak nampak

Semalam saya pergi scan tapi tak nampk apa2...sampai kkia refer ke pakar tuk cek pun masih tak nmpk..adakah kemungkinan saya mengandong di luar rahim?tanda2 sakit semua mmg xde...

9 Balas

Be positive sis , klo 5@6 weeks mmg xnpk lg just kantung je nasib laaa klo 6week da blh npk , sy ms 6weeks scan dok ckp kecik lg mybe dlm 5week n sgt kecik repeat blk 2week to go , then doc bg date dtg balik time 7@8 weeks da npk da bby dlm kntung now 12weeks Alhamdulillah , jgn pk luar rahim ke ape ke sbb msh di awal kehamilan klo 5bln xnpk bby mmg serius laaa kn so dont worry okey relax repeat scan after 2weeks insyaallah ade rezeki sis

4y ago

Sokey btw congrate mommy to be

Sy mula2 pun mcm tu. Scan 4 weeks x nmpk. Scan 5 weeks x nmpk jugak. Last2 sy pk positive, doa bnyk2. Selagi x sakit perut memulas, x bleeding, in syaa Allah xde ape2. Td sy pegi scan 9 weeks dah nmpk dah kantung dgn janin. Kecik je dia. Maknanya masa 5 weeks tu mmg kecik yg amat tu sbb sy scan x nmpk. Take care sis 🥰

4y ago

Oky sis...thank you bagi nasihat...skrng ni mmg positif jer sebb bnyk juga yg ckp lgi kcil..doakn saya yer..

Jd mcm sy dlu... 11week g bkk bku kt kk.. ingt excited la nk tgk n dgr degup jntg baby.. ble scan.. xde janin.. kantong je.. refer hospital pn sme.. scan ikt bwh smua.. tetp xnmpk.. last2 dktr bg mse 2 mggu nk bg kantong trun.. xtrun kne cuci.. sy ikhtiar sndri la mkn jamu bg kntg kecut.. bg trun sndri... sbb xnk cuci

4y ago

Lpas ikhtiar mkn jamu tue.. bleeding.. n klua la kntong tue.. tp dsbbkn kantong tue xklua hbs.. sangkut kt pintu bwh kte tue.. sy kne g hospital jgk la.. lpas dktr bwk klua baki2 tue.. rehat sjam kt situ... dktr scan tgk blk kte pnye ketebalan rahim.. klu ok da blh blk la.. klu dinding rahim tebal.. kne cuci la ha..

Sy 12 minggu masih xnampak apa2. Scan tp kantong kosong. Tp dok ckp tggu 2mggu lg. Tp skt perut atau bleeding mmg takde. Ada ke mcm sy 😥

4y ago

Normal ka tu aa. Sy risau btl skrg

Dh brape week sis..klu bwh 10mggu tu normal klu x nmpk lg

4y ago

Oky sis ☺

Sy 10 mggu pn tk nmpk sis huhu ..

4y ago

Skrg 12 mggu .. jmpe doktor lagi smggu nk scan blk

dah berapa weeks sis???

Dah berapa weeks ?

bape wk dh sis?

4y ago

oo.. tu mgkn sbb awl lg kot sis.. try lg la lps 2mgg mcm tu.. in sha Allah dh belh nmpk