Doktor Bising Jarak Anak Dekat

Semalam p KK bukak buku pink. Nak dijadikan cerita masa masuk bilik doktor. Doktor terus sound saya, ape cerita ni. Anak tak sampai 2tahun dah pregnant semula? Tak Merancang ke ape? Saya jawab la dlm sengih.. rancang sendiri hehe.. saya ingat dia jenis yg tegas tapi boleh gelak2.. rupanya mmg dia jenis mulut laser.. dia terus sound lagi rancang sendiri tu macam mana. Kondom? Ke ape? Saya balas, Itula ter’accident’.. selalu lepas luar, ni lepas dalam. Tak sangka sekali lepas dalam terus lekat.. dia terus balas. Kalau dah tahu taknak anak dalam masa terdekat yg lepas dalam tu dah kenapa?! Dah taktahan sangat ke sampai lepas dalam?! Saya dgr dia ckp mcm tu terus diam.. dia cakap lagi, skrg minyak naik telur naik semua brg naik. Awak boleh pregnant pulak. Adoii. Em suka hati awak la. Awak yg tanggung kan.. badan awak kan.. suami awak ckp ape? Mesti dia seronok kan bangga nak dapat anak dua dah. Kan? doktor tu membebel2. Saya rasa mcm nak menangis pun ade masa tu.. saya takbole halang rezeki yg Allah nak bagi.. sampai hati dia cakap mcm tu.. 😢 anak sulung 1 tahun 7 bulan. Saya pun tak sangka akan pregnant semula , tapi dgn kata2 positif org sekeliling. Saya kembali semangat.. tapi kata2 doktor ni buat saya rasa down semula.. ibu2 semua ade pengalaman tak doktor or nurse2 yg mulut puaka mcm ni? 😣😣

1 Balas

selalu nurse dgn doc mmg bising kalau kite x jarak anak. tpi ade je doc yg x kesah. alah. hadap jela. sekali ni je die bising tu. nnti dh x bising dh tuu.

2y ago

Itula kan. Em hadap jela. 😌