Tersangkut gdm

Semalam nurse col suruh check bsp sendiri 4kali sbb saya minum air gula n tersangkut..pagi tdi pkul 8.30(sblum mkn) -6.5, pkul 10.30(slpas mkn roti) - 5.0 pastu mkn ubt 4 serangkai pkul 11..pkul 1 mkn nasi..check pkul 3 - 11.0..mlm nie kne check lagi skali pkul 8..saya takut la..takut kene insulin sbb bacaan pkul 3 tu tinggi sgt..mkanan apa yg sesuai untuk sye mkn yew..susu pew yg blh sye ambil yew sbb sye baru 16w

8 Balas

awak..sy haritu lpas minum air gula..jd 12..sy obes gak...so on bsp 2mggu sekali..sy diet..nasi suku je mkn sayur n lauk sparuh..sbb mkn byk nasi buat gula sy tggi...sy amal juga minum lemon dan makan epal hijau..alhamdulillah bcaan gula dh stabil...skg dh 15week...awk boleh cuba ye..moga asbab kita bkorban ni baby dlm kandungan kita sht..aamiin ya Allah