Ujian Keluarga Kecilku

Semalam duit kwsp rm81, beli pampers anak dgn brg2 basah sikit, tinggal rm18 utk duit minyak kereta husband. Dari smlm sy makan baki makanan anak. Husband tnya if sy dh mkn ke blom, sy just cakap dah sbb tak nak dia risau. Sbb pagi tu dia chat kat tmpt keje dia kata dia lapar nak makan nasi, tp dia ada duit rm5 je, last2 dia makan roti kosong je. Balik je dari keje, dia trus makan nasi. Pagi tadi sy awal bangun masak bekal utk dia. Pastu masak lunch utk baby, sy lunch kuih kosong, tepung kosong. Asalkan baby cukup makan, sy okay. 💪🏻. Sy suri rumah, saya ada buat bisnes online je, semoga ada rezeki saya. Kami mmg tak nak pinjam orang, sbb pernah minta tolong kat family, tapi pak mertua ckp kami ni memalukan. So, mmg kami tak pinjam org. ☺️ Seharian ni sy post2 barang rumah yg boleh dijual, semoga ada rezeki keluarga saya, doakan saya guys! Esok birthday suami, first time birthday dia tak ada celebration, so sy nak korang doakan semoga suami saya dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan, semoga Allah bawa keluarga kecil saya keluar dari segala kesulitan. Aamiin. 🤲🏻 Saya tak meminta-minta duit ye, sajalah nak luah, sbb takda kawan yg blh dipercaya. So sy nk tumpang doa korang je. 😂. Diri ni tak kuat sebenarnya, tu yang luah, bagi ringan sikit beban di hati dan fikiran. 🥰 Minta tolong doakan ye! Manalah tahu doa korang makbul. 🥰 Terima kasih orang2 baik.

14 Balas

Semoga dipermudahkan urusan dan dimurahkaan rezeki bagai air mengalir keluar dari bumi, bagai hujan mencurah turun dari langit. Saya pon lebih kurang situasi tapi alhamdulillah masih ada rezeki makan tiap hari walaupun tempe goreng untuk hidup berdua. Sekarang risau juga nak menyambut orang baru dalam keluarga tapi insyaallah saya percaya ada rezeki untuk anak kami nanti.

Allah Maha pemurah Maha penyayang.. Kadang Allah nk bagi lagi banyak pahala melalui keluarga kita.. pandang lah keluarga kecil kita sebagai ladang pahala yang baharu utk kita.. niatkan semua yang kita korbankan untuk keluarga kerana Allah..insyaaAllah hati lebih lapang dan lebih ringan utk hadapi ujian Allah..

sabar ye awk. hugs from me. sy pon skrg, lbih kurang je keadaan mcm awk. nk brsalin plak blan dpan. wlau susah mcm mne pon, sy tetap buat prsiapan ala kadar utk smbut org bru. kehadiran yg tak dijangka. semoga asbab hadirnya anak ini, rezeki kmi skeluarga akn prlahan2 kmbli pulih. aminnn

Semoga dberi dan dmurahkn rezeki utk sis, suami sis & anak2. Semoga d mudahkn segala urusan juga. Stay & be strong as you are now. Dont lose hope, percaya dgn rezeki Allah. Hrp2 byk juga org beli barang2 yg sis jual. Amin.

Semoga dipermudahkan urusan awak sis,pernah lalui situasi mcm awak juga tapi usaha tidak menghianati hasil tetap usaha insyaallah rezeki tak pernah salah alamat.Terus kuatkan semangat,sentiasa fikir positif😇

alhamdulillah. moga dengan asbab redha, sabar & syukur sis ni, dipermurahkan rezeki keluarga sis lepas ni dari sumber yang tak disangka2. mana datangnya pelangi andai tak berhujan, inna ma'al 'usri yusra 🩷

Sama puan... semoga asbab kita mnolong fmily kecil kita kita dpt pahala & rezeki yg mencurah2 .. due date pulak dah dekat semoga dipermudahkan urusan kita semua ya.. amin🥰💪🏻

semoga Allah kürniakan rezeki yg melimpah ruah dan dikuniakan kebaikan dunia akhirat, aamin sabar ye sis 🫶🏻

semoga dipermudahkan urusan sis sekeluarga ye moga sis sabar mesti ada rezeki lebih nati..in Shaa Allah..

semoga dipermudahkan urusan sis dan di perluaskan rezeki sis sekeluarga