keguguran 12 minggu

Semalam check baby dah xde, dah xde fetal heart..Sangat sedih???,sbb ingat baby sihat2 je dlm tu,hampir 6 thn ttc..masalah sy, rupanya dah 3 minggu baby stop develop..tp langsung xde tanda keguguran..xde rasa sakit atau darah keluar.. mcmna sy nak buat. Tgu sehingga dia kluar sendiri atau mcmna. Kalau ada pilihan lain selain dnc..apa pandangan ibu2 semua?

2 Balas

Allahuuu. Semoga awk kuat hadapi ujian ni. Takde keluar pendarahan ke sblm ni? Mcm sy first pregnancy dlu gugur time week 9. Time tu sy g scan kt klinik sbb malam tu tbe2 ade keluar fresh red blood. Rupa2nya tanda nk gugur . 😣

4y ago

Ada masa mgu ke 7..tp masa tu scan do kata ok lagi..mgkin tu petanda baby dah lemah .. Ya Allah...sedihh sgt rasa.......sbb skali tu je bleeding dan xde rasa apa2 pn..sampai semalam g check mgu ke 12.....

Allah...doc ada kata apa2 ke mcm mana boleh jd mcm tu ?? Harap puan kuat & ada lg rezeki secepat mungkin lepas ni💖

4y ago

Amin...semoga ada lg rezeki kami slpas ni.. sgt sedih tp nk buat mcmna..terima kasih puan atas doanya.. doc ckp dia xjatuh lg sbb ada blood line yg support kantung tu..wlu baby dah xde