Bayi saya 5 bulan. Dia demam& selesma. Skrg masuk hari ke3. Bdn tk panas cuma batuk & suara garau

Semalam bawa dia jumpa dr. Dr bgi ubat minum syrup tu.. hari ni dia ada muntah bnyk 2x. Adakah normal untuk bayi yg demam dan selesma? Muntah tu bole untuk keluarkan kahak/hingus sekali ke?

5 Balas

Klu muntah byk2 kli. Trus g hspital krjaan sis.. Diorg check lebih teliti. Bahaya klu anak demam lama. Sy hritu g klinik 3x. Ank xok pun... Last skli g government hosp.. Diorg trus suruh warded.

Klau baby muntah / berak cirit bnyk kali tu bgus.. Dia buang pnas dlm bdn , Setahu sy lah..

cuba sapu minyak habatussauda kat dada baby..moga anak cepat sembuh.

Normal. Sebab badan rasa tak selesa kan.

normal