Dah boleh dine-in ke gaisss?

Selamat tengah hari semua pengguna😘 Eh, dah boleh makan dekat kedai (dine-in) ke?🍽 Siapa dah makan dekat kedai ya? Boleh komen sikit tak?👋

Dah boleh dine-in ke gaisss?
50 Balas

sy dah complete vaksin.. sy pilih utk tak mkn di kedai.. sbb sy tgh preggy anak sulung dan dah nk masuk 38 minggu.. bile2 mase je boleh bersalin.. risau kalau dijangkiti covid atau closed contact dgn pesakit covid ketika bersalin.. sbb nnti kena kuarantin 14 hari.. terpakse berpisah dgn baby.. tak sanggup.. takut meroyan pulak.. dan lagi sy fikir takde org yg boleh jaga anak sy dgn baik kalau sy kena kuarantin sbb family sy jauh, lain negeri..dan lebih2 lg sedara mara yg sy kenal dekat2 sini, jenis yg suke ikut petua pelik2..sy tak yakin nk serah jagaan baby kat org lain 😔😥

3y ago

saya tak makan kat kedai lagi biarpun tmpt saya dh fasa 4... kesian baby saya tinggal kalau mkan d luar,elok suru suami take away je... lg best mkn 1 keluarga kecil saya hihi

belum dine in..sbb baru graduate 14hari lepas vacc dos 2..hihi..dan mungkin xkn dine in..sbb anak skrg suka explore..Dia kalau nampak org semua dia nak tegur ajak main😅 kat rumah main sorg2..jadi bila kat luar,nampak kwn sebaya dia,,dia jadi excited..🤣 kesian..tp bhya..musim2 mcm ni xdpt nk bagi main sama2..anak 1y1m🤭

alhamdulillah dh complte 2 dose..msih xberani nk dine in nak2 ada ank kecik dan ada varian baru..jd just stay at home ..kalau tringin nk makan pape just order food panda or grab food @ bungkus it je mintk hntr ke rumah...rs mcm slmt lg duk rumah😅

walaupun dah complete vaskin tapi saya tetap duduk rumah dengan anak2. keluar kalau pergi klinik sahaja. saya rasa dimana2 pun ada virus tu. tempat selamat di rumah sendiri.

Saya👋🏼 masih was2 dan berasa takut.. walaupun sudah ckup 2 dose.. tp selagi boleh cegah kite cegah.. kes pun naik turun..Semoga cov19 segera bererdar dr bumi Allah..Aamiin🤲🏻 #kiteblommenang

Saya rasa nyawa ank2 lgi penting. Hindarkn pergi ke tmpt2 rmai org. Keluar pn sbb ke klinik atau pn beli keperluan dapur, tkot nk suruh husband pergi beli kang bwk balik carrot 4batang 30hinggit 😂

Sy prefer share rezeki ngan semua yg terkesan. Bila sy malas masak sy grab/fp. Sbb suami sy paranoid. Walaupun dah lengkap 2 dos, dah kena covid dan pkpd kitaorg terap scared nak poye2🤣😂😂

sy dan suami dah full vaksin. teringin sangat nak keluar cari makan apa yg d idamkan. tapi lebih baik sy di rumah sbb sy mgdung and ada kecil.. biar la benda kita beli melalui online jer.

sya pun dah lengkap dua dos tetap xkeluaq mna2 sbb sya 31weeks 5days...nk balik jenguk family pun xberani lgi sbb risau kes covid pun naik turun baik dok rumah kluaq bila perlu saja...

saya simpan dlm kepala .. boleh dine in ke rentas negeri ke tu x brmakna kita boleh bebas covid ... klau terkena kt kita pon yg dh vaksin ni kna pkir juga ank2 yg x vaksin ..