loraten atau loratadine

selamat tak kalau mngandung 15 minggu ambil ini untuk selsema ? n cara makan macam mna ? pliss share

loraten atau loratadine
12 Balas

Saya memang ada sinus/ resdung sebelum nikah lagi. Dan disahkan ada sinus drpd pakar ENT semasa dlm perkahwinan. Saya hanya ambil larotadine jika perlu je.. jika telinga berair, bersin banyak kali dan sinus attack je. Saya stop terus loratadine semasa tahu hamil. Alhamdulillah saya tak diserang sinus selama kehamilan ni. Jd saya tak bertanya pula doktor pasal loratadine Better puan tanya doktor ye sesuai tak loratadine dgn kehamilan.

coba sis tanyakan kat doktor kandung dulu, nanti apa cakap dok boleh or dia bagi baru obat selesma khusus mengandung kot😊 & sllu jga kesehatan ye sis🤗

Dulu waktu saya pregnant saya consume ni juga waktu selsema. doc yg bagi ubat ni. loratadine taksilap namanya. apapun sila consult doc

Ubat demam shj boleh mkn selain dripda tu x boleh .. hritu g klinik dr bgi antibiotic 🤣 nasib kakak aku nurse dia tahu ubat apa yg selamat

2y ago

selsema smpi tkleh tdo . ap cara nk pulih kn😞

Sy masa 20weeks doktor bg ni. 10mg loratadine jugak. Kalau doctor dh sedia maklum awk pregnant and doctor bg tu makna nya ok tu

2y ago

loratadine tu sy bli kt farmasi . sy tny dia ubt selsema tuk org pregnant ad ke tk . then dia suggest ubt ni . tu sy tny ad yg pnah mkn ke tk . sbb sy tk pnah try

Saya kena selsema teruk masa 2nd trim haritu, pergi clinic dr bagi loratadine dia cakap lps 1st trim boleh makan dah.

Loraten dengan loratadine sama sahaja puan.. cuma jenama.. boleh sahaja nak ambil bila perlu shja 😊

bagi saya ce tnya dlu kat farmasi atau nurse yg incharge awak kt kj

Hi. Sebaiknya dapatkan nasihat daripada doc untuk pengambilan ubat

sy pun makan loratadine ....