Cara naikkan Hb

selamat ptg semua moms 🤗 haritu doktor suggest saya buat jus peria makn sekali dgn ubat iberet🧐 harini hari kedua minum. soalan: 1)betul ka berkesan ? (sapa perna cuba) 2) peria biasa boleh ke? ke nak peria katak? (sbb oeria ktak susah nak cari) saya guna peria biasa ja😅 kalau hb tk naik bulan depan doktor nak cucuk zat besi 😭🙏🏻

1 Balas

mcm sy dlu doc suggestkan makan iberet ,buah jambu batu, sayuran hijau...makan buah delima dan buah2an yg lain .. kemudian makan kerang pun blh juga naikkn hb... kena try n error mana sesuai untuk bdn kita dan cpt tuk naikkan hb... ada juga bc tips dr ibu pregnant yg lain ..ada yg makan kurma atau jus kurma..makan hati ayam.selain tu kena rehat dan tido yg cukup.....mg dpmudahkan segalanya .aamiin ..t8 care mommy 😉✌🏻

2y ago

sm2 kasih😉✌🏻t8 care ya