cucuk kancing gigi

Selamat petang mommy2 semua.. Nak tanya sapa yg dah cucuk kancing gigi?? Sye baru lepas lne cucuk pgi tdi.. Kesannye jadi bahu lenguh sgt.. Nak bngun pon kat bahagian rahim sakit, lepastu badan sakit2.. Mmng mcm tu ke?? Ade x sape2 mcm sye?? ?

37 Balas

Dah cucuk jugak kemarin. Takde sakit sangat macam yang orang cerita tu. Rasa macam tertipu bila dengar cakap orang haha lepas cucuk saya gosok perlahan sekitar tempat cucuk tu. Rasa lenguh biasa je la. Mampu tahan lagi. Mungkin atas penerimaan dan mindset kita sendiri kot

Sy pun bru suntik 2mggu lalu..p sy xlayan sgt sakit tu..makin lama mkin mragam..so apa sy buat.. sy buat rengangan tgn n smbil2 buat kerja d rumah.. lagi byk rehat tgn..lagi la terasa lenguh ny.. 😅 sllu igt kn diri sndiri smua ne tuk bby ..hehe

Alhamdulillah dh settle dua kali cucuk. Yg first tu lama sikit sakit nya dalam seminggu camtu. Hahah. Yg second 2,3 hari je lepas tu dh hilang. Insha Allah kuatkan semangat & fikir positive ya mommy.

Saya baru kena semalam, so far sye ok je..cuma tenpat kena cucuk tu yg rasa cm bengkak skit sbb kena tindih masa tidur ngiring hehe nanti nxt checkup pon kena cucuk lagi..huhu

5y ago

Semalam kena cucuk 20w3d next cucuk 25w nanti..

sy dah cucuk yg pertama n kedua . mmg akan kebas. its normal. sebab ubat dia kuat kan. tapi kebas nya tue xleh nk angkat lengan n macam nk demam. Berat sangat lengan

Saya dh dua kali cucuk. Harini cucuk kali kedua. Dah start rasa sakit dh bahu sebelah ni.. Bulan lepas, cucuk kali pertama, bahu sakit, bdan rasa nk dmm je.

Dah setle dos pertama n ke dua...alhamdulillah so far ok j.. Yg part sakit kat rahim tu..sis pon rse jgk...msa trimester ke 2...trimester ke 3 kurg dah...

dh sttle cucuk semua..mmg bergantung pada kekuatan bdn kita,sy lenguh 2 3 hari je..lpas tu semua kembali normal..xde plak smpai saket bwah tu..😅😅

Masa kena cucuk kali pertama tu rasa lenguh pada tempat kena cucuk tu je.. cucuk kali kedua xde rasa sakit sangat.. skrg pregnant 39w.. anak sulung.

Sy hr ni dh kali kedua cucuk..mcm sy, akan rs lenguh pastu akan bengkak sedikit n ambil Ms nk surut...so kena bertabah la...😂😂😂

5y ago

Bg sy sama ja.. 😂😂😂 dia masukkn jarum tu pun dh rs lenguh..x mcm ambik darah kt pelipat lengan...lenguh dia x leh bwk bincang...Seb baik seksa dh lepas ..