Risau berat makin turun.

Selamat pagi sahabat parent. Apa yg blh dibuat utk naikkan berat badan ya? Sy dah 22 weeks. Buka buku pink berat 67kg. Lepas tu turun 64.5kg, 63kg dan skrg ni berat 61kg. Selera makan baik cuma sy sdg berpantang makan yg manis2 dan kurang ambik nasi dlm menu sbb Sy Gdm on diet control. Ubat yg doktor bg semua hari2 sy mkn. Blh suggest tak makanan yg blh diambil?

1 Balas

Sy pun gdm on dc..normal lah tuh sbb kita jaga mkn..tapi make sure portion mknan y diambil btul lah..kena juga mkn nasi mcm pakar diet bgthu..inshaAllah berat maintain je kalau naik pun ta bnyak lah..sbb sy pun brat kdg trun kdg maintain tanya doktot tape ke..dia kata biasa klau ibu gdm on dc..