Kurang bernasib baik

Hi, selamat malam. Ada ke dekat sini senasib dengan saya. Kurang bernasib baik. TTC bertahun tahun bila pregnant keguguran then pregnant lagi tapi anak ke 2 meninggal masa lahir. Macam mana ya nak berdamai dengan takdir. Rasa macam kenapa malang sangat nasib. Salah dekat mana, dah hati hati jaga kesihatan jaga diri jaga adab but still terjadi. 2 kali pantang tanpa baby, kadang rasa normal kadang rasa macam nak gila. Hmm seronok tengok orang lain mengandung beranak senang je

13 Balas

cara mudah nak berdamai dengan takdir jangan tanya kenape kenape kenape. kite akan lebih stress. lalui kesedihan tapi bersederhana ingatlah kisah² para nabi ujian mereke memanglah kite manusie xsame mcm para nabi² tp Allah jadikan para nabi itu sebaik² contoh dan ikutan serta pengajaran.dan benar²lah redha atas rezeki ini. anak meninggal pun satu rezeki kerane die xperlu hidup didunia yg sementara dan banyak ujian hidup ni. ape pun semoga Allah bantu awak menjadi ibu yg hebat dan lebih baik dunia lebih² lagi akhirat,kerane ujian awak bukan biase². saye sbg orang yang berkate² mmg mudah ape pun berbalik pade diri awk kerane yg menghadapi adelah awak. semoge Allah bantu beri kekuatan💪🤲📿

Faham sis,sy pn alami mcm awk,ank first mninggal mse 30w.rse down sgt.klau sy sedih rindu sy nangis je.alhamdulillah husband slalu ade support.bile dh habis pantang start masuk kje balik down lg sbb nk hadap org semua.skrg tgh ttc lg,nk msuk 3thun..lps yg first tu pregnant lg n 2 kali gugur.n skg ade detect cyst plk so btambah mncabar la nk mengandung 😅 skg mls nk stress dh,nk enjoy je hehe.awk x keseorangan tau.ade je yg senasib dgn awk 😊

Sebenarnya ibu...awak bukan kurang bernasib baik..tp awak lah insan terpilih yg allah s.w.t pilih mnjadi ibu yg dah ada anak disyurga..yg tgh tnggu awak mendoakan awak dan suami..jgn rasa down..bsyukur..ingt anak awak dah ada tempat dsyurga..enjoy life awk dan suami..insyaallah akan smpai masa awak akan rasa ada anak didunia ni 🤲🏻❤️

Redha sis. Nasib kita berbeza. Saya seorang pesakit cancer ovary dan Allah masih beri peluang untuk mengandung tahun ini, saya TTC selama 6 tahun. Mula2 saya memang give up tapi tahun ini Allah beri saya rezeki sekarang saya mengandung 4 bulan. Saya faham perasaan sis. Allah sebaik2 perancang. Saya doakan sis dapat menjadi seorang ibu dan insyallah doa ibu mengandung dimakbulkan. Amin Ya Rabbal’alamin.

Faham perasaan sis. Tkpe sis amik masa utk kembali bangkit & redha. Sgt normal & wajar utk bersedih atas kehilangan. Pasti Allah akan gntikan yg lebih baik. Teruskan berharap & sentiasa enjoy kehidupan. Percya smua ada rezeki masing2 di tmpt yg berbeza2. Mgkin ada anak tp mslh kwngan, mslh family, sakit. Jd kita hidup utk mnerima ketidaksempurnaan sbb hnta Tuhan sj yg sempurna

Besar btol dugaan sis.. Semoga sis trus kuat.. Klu sye, sye akan stop mcuba dlu.. njoy je life dgn hsband.. peg holiday.. cbe rawat diri sendri.. Ble da btol2 ready, bru cbe lg.. sye ttc almost 2 thn, penah 2x chemical pregnancy.. smpi ble double line pun da x heran sbb tkot nant kndungn x jd.. ble btol2 preggy pun tkot lg..

saya doa kan awak terus kuat. sy agree dgn pendapat mommy lain. cuba awak stop dulu untuk mencuba. enjoy your life with husband. enjoy fasa honeymoon berdua. inn shaa allah, allah akan beri tepat pada waktu nya❤️. sy doakan allah kurniakan malaikat kecil dlm rahim awak tepat pada waktu nya. big hug sis🌻

Semoga Allah kurniakan kekuatan buat awk dan suami insya Allah. Anak² awk da bhgia ditaman syurga. Smga awk dan suami tabah hadapi dugaan ini. Doa ke yg mmpu sy ucapkan. Sy xbrada di situasi awk jdi sy tak tahu perasaan awk. Sy doakan smga awk trus kuat ye sis. ☺️

faham sis. saya pun pernah keguguran. wktu sy pantang sy byk dgr quran. then xpnh dduk sorang sntiasa ada org tman. mngkin kita rsa kita dah bsdia nk jd ibu. tp sbnrnya kita masih blum bsedia. mcm tu la dr kata. in sya allah ada hikmah. sabar byk ye sis

malang ke puan yg ada anak dah tunggu nak tarik mak masuk syurga? seronok ya tengok orang yg ada anak berdosa sbb org tu rasa nak diamkan anak sbb dh hadap anak menangis serba tak kena berjam2 berhari2?