Ada tak sesiapa yang ada pengalaman semasa mengandung nurse dtg melawat ke rumah. Dia cek apa ye?

Nurse melawat ketika mengandung

4 Balas

kalau kandungan awal trimester kedua mcmtu perut belom besor, so sy kena chexk 1. BP 2. nurse tnya pasal makan minum semua okay ke tak kalau trimester ketiga baru nurse akan cek size perut , sebab time ni perut dah besor. ni nurse la ckp dgn sy haritu. sy belum kena lgj yg second checkup nurse datang rumah. baru sekali

cek bp, cek perut, guna doppler tu. cek kesihatan ibu okay ke tak..

cek bp, cek perut. biasa2 je.

cek urine, bp, cek perut