persiapan

Selalu nya..ibu2 akn buat persiapan semasa kandungan brpa bulan/weeks?? Jom share pengalaman.. #enjoythejourney

12 Balas

Klu anak ptama dr awal mmg sy excited beli skit2. Survey sana sini. Google sana sini. Tp klu anak kedua ni, insyallah akan get ready by bulan 6 la sbb baby boleh lahir bulan 7. Just beli keperluan sbb boleh guna barang baby yg ptama ❤️

Saya bli sikit2 dr start 2nd trimester ari tu. Lagi2 ada sales raya kan mana yg ada harga murah beli. Now dah masuk 3rd trimester tinggal sikit lagi brg2 kcil yg blum bli supaya x bli sekali gus. Brg baby blh thn harga nya 🤭🤭

Sye nak masuk 7bulan misi dh suruh buat persiapan..now dh start beli sikit² tu pun masa sale raya kat aeon murah² barang baby..

sy skrg 5 bulan dh settle beli baju baby. yg lain belum lagi tu pun rasa mcm nak beli je semua. haha excited first baby.

5y ago

Wahhh...xpe..dh bole saving untuk baby Lepas mlahirkn je lh skrg..

Skrg 4bln dh strt bli ckit.. Hehe.. Tp bli brg2 biasa la.. Bju nt lpas2 scan jntina..

5y ago

Ohhh..ok ok..dh blh strt cri ni😊

Buat persiapan sebelum 7 bulan. Takut takut lahir pramatang. 😅

6bulan nak masuk ke 7bulan.. sbb 7 bulan tu baby boleh bersalin da..

Saya buat persiapan waktu saya 27weeks

Masuk 2nd trimester dah start buat persiapan.

Saya 7 bulan baru siap2 barang beby.