Burping

Selalu newborn sedawa bpe lme. Kkdg sy tepuk blkg bby sy smpai 20 minit pn tak sedawa. Ttbe je jeluak susu bile baring ?

5 Balas

kerap tukar posisi untuk burping. letak kat bahu ,baring kan kt peha. new born mmng ambil ms sikit. tp seeloknya bg burping takut dia tercekik . bahaya tu.

Kadang2 ada yg lm sis..smpai setengah jam br sendawa..its depend pd bby ms tu cmne... Ada cpt ada yg mik ms lebih lm tuk sndawa...

mmg ada yg lama lenguh kdg2 tgn nk tepuk bg sedawa..cuba letak baby di bahu mgkin cpt sikit

Sis kena tepuk sampai sendawa , baby lmbt sikit penghadaman dia .

Tukar posisi, gerak lebih sket ngn Baby