baby tak sedawa

Assalamualaikum, hai mummy2 smua, saya baru lps bsalin ank pertama, dsebabkan kurang susu bdn, sy cmpur ngan susu btol, msalahnya sy try utk sedawakan bby tp die x pernah sedawa pun. Tu normal ker? Sy risau takut die tsedak pulak wktu tdur.

6 Balas

Anak sy pon jenis susah nak burp. Tp bile saya burpkan dia dgn posisi dia duduk, cepat je dia burp. Kalo posisi lain mmg dia sgt susah nk burp..cube sis try dgn pelbagai posisi..

Tepuk mcm2 cara..bg dia sedawa..klu x jgk..tido kan dia dgn cr mengiring sedikit..klu dia mutah x bahaya..tgi kan ckit kepala masa tido.

Blaja byk cara utk sendawakan baby dari org tua.. pengasuh or internet.. if x burp.. baby xlena tido & tersedak @ muntah susu time tido

Macam baby saya. Susah sangat nak sendawa. Walaupun banyak cara dah buat. Last choice, saya tidurkan baby secara mengiring.

Ada sesetengah bayi ambil masa sekitar 15-20 utk sedawa. Tepuk dgn cara tapak tangan melekuk (percussion) bayi x sakit.

Baby tdur tdk masa awk cuba sndawakan dia?

4y ago

Tak tidur