bedung

Selalu bedung baby sampai berapa bulan?

29 Balas

Anak 1st smp 6bln, anak 2nd ni InshaaAllah slagi dia mau berbedung sy bedungkan...alhamdulillah, anak2 ok pakai bedung lg lena tdo, so bg sy depends atas anak tu, klu ikut cara org tua2 mmg kena pakai la smp abis pantang tp nk paksa2 baby pn susah klu asyik menangis...janji anak selesa...

Baby sekarang mana nak dibedung . Lagi sekarang ni cuaca panas je , baby cepat naik ruam . Kalau dia boleh tidur lena tak payah bedung pun tak pe . Bedung tu untuk buat baby rasa sentiasa didakap supaya tak selalu terkejut time tidur

5y ago

Xdanya kenkang sis..Allah dh cipta smpurna dah,nt besar oke la..Org dulu2 yg ckp gitubtp sbntnya bedung xnk bg baby trkejut & tdo selesa...Sbb bila baby trkejut akn gngu tdo dia...

Saya biasanya sampai 3 bln tapi anak ke 3 sampai 5 bln mgkin sbb dia selesa kot dibendung, kalau tak dibedung dia mmg tak tido. Tapi saya tgk saiz baby juga sis sbb kalau baby tu besar, saya tak bedung sbb kesian takut dia rasa tak selesa dan panas.

Ank sy nk msuk 3bln, alhamdulillah suka tido dibedung. Tk dibedung tk tido la jwbnye 😂 terkueh kueh tgn dia. Geram tgk tgn dia tu kite kasi ikat la hahaha. Klau cuaca panas bedung tgnnye aje. Kaki kasi bebas😁

5y ago

Ohh ngiringkn pun same ke???

Saya bedung dri lahir smpai la hrini dh 3bulan stgah. Tido je bedung nti dia kluarkan tangan pn biar je. Dh lama dia tu bedung balik. Lena tidur.

Ikut baby... Ade yg suka dbedung... Ada yg tak boleh tido bila dbedung... Tapi sy bedung jugak takut tperanjat... Sampai dah tak muat.. Baru stop guna

Dlm 3 bulan mcm tu..kdg sy bedung tangan je sebab kesian baby panas 😁😆bedung ni untuk bg baby tido lena je xde la tgn tu asik nak terangkat2 je

2 bulan bedung time nak tidokan dia. Tapi kalau tempat panas masa dalam pantang pun saya tak bedung. Nurse bising bedung sebab baby naik ruam panas.

Selagi bby nak dibedung...selalu time nak tido la..xbg dia terkejut sgt..😁budak sekarang xnk bedung..diorang nk bebas..😂.

Ikut bby...ade yg suke,ade yg xsuke,ank sy dr lahir xnk bedung....penat ayh die bedung...sedaya upaya die kluarkn tgn die...