Gerak baby 30week

Selalu baby tendang kuat sangat Semalam penat x perasan gerak baby Malam tadi pun dia gerak, tapi tak kuat mcm selalu Subuh ni dia gerak sopan2 je... Apa nak buat bg baby gerak kuat semula? 😥

2 Balas

mnum air ais byak2, atau blh mnum air kelapa..sy haritu 3 hari bby kurang active,xckup 10 gerakkan,mkn ice cream,gosok perut pun xjalan,xde respon,trus pegi hospital,check alhamdulillah okay smua...nurse pun bg petua mnum air klpa atau air ais kosong yg sjuk sgt2,bby akan bergerak...balik dr hospital trus cari air kelapa,bby trus active

kalau x ckup 10 kick boleh pegi emergency. jgn nak tgu die gerak lagii sampai 2 3 hari. pegi je check.

1y ago

tadi saya makan nasi awal pagi alhamdulillah baby gerak kuat mcm selalu terima kasih sis