Baby kurang gerak

Hi mommies saya 22w6d tapi dari semalam baby saya rasa kurang gerak x mcm selalu, betul ke fasa ni dia kuat tidur? #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

Baby kurang gerak
7 Balas

saya masa 20 minggu rasa bby kurg grak,cuma rasa angin2 je. trus pgi scan kat klinik swasta. doc ckp bby kat bawah 😅 doc scan bby aktif je tendang2 tp kaki kat bwah. sbb tu xrasa sgt. lpstu masa 25 minggu,bby mmg xda tendang. pdhl sehari sblom tu,smpai bergelombang perut bila dia bergerak. pergi scan, doctor ckp, dia dlm posisi duduk 😅😅 Alhamdulillah ok je. 🤣 esok hari nya baru rasa tendangan mcm biasa 🫣

sya pon mse 22w baby kurang gerak..bila check up n scan baby sya tnye dktr..dktr ckp baby tu kecik lgi..tapi dia aktif je dlm tu..n ruang dlm perut sya msih bsr utk dia.. kesimpulannya,,lain org lain caranya..yg penting bila scan baby tu nmpk aktif n kedudukan dia pon dlm keadaan yg baik... Alhamdulillah..saya rse lega bila dgr dktr ckp cmtu...klo xrisau jgkkn..sbb xrse baby gerak..

baby gerak je..saya pun alami benda yg sama. kdg2 saja cucuk2 manja kt perut sbb rindu nak rasa kick baby. baby akan respond. no worries.

baby gerak jer cuma tk rase sgt. sbb dia baby kecik lagi kan. nanti minggu 28 lebih baru Ade active gerak

sy 25w pn gerak lembut2 ke klo siang.. jarang gerak tp klo mlm masa nk baring dia aktif gerak

Bby gerak je tu, kdg kita tak perasan. As long dlm sehari ada gerak, jgn risau ya..

Sama..sy 25w . kdg2 aktif,kadang diam je bby..risau jgk.huhu