Makan

Sekarang sy dh 22week. Blh ke kalo makan lauk pajeri nenas? Biase laa sebab kalo orang2 tua tahu mesti dorang tak bagi makan nenas tapi nak jugak ?

130 Balas

btter tahan dulu sis tkut baby tk kuat lg kan masi 20weeks. Klau nak sgt bole jamah sikit asal tk kepunan ☺️

5y ago

Yup , tunggu sampai 9bulann

Saya lagi la makan 2 biji nenas selamber je 😅😅 dah habis baru teringat, aku kan pregnant.. 😷

Sy mkn acar timun yg ada nenas tuh.. dh hbis mkn bru tringt kta mngandung... Msa tu dlm 8weeks

nenas ni bukan la mkn sikit terus gugur..nenas muda lau mkm sebiji bru la tajam.sikit xde ape2 laa

boleh je makan, durian pun boleh, tp berpada2...dan ikut bdn msg2...dr.imelda pun ade terangkan...

X jadi masalah sis sbb tu nenas yang di masak ... kalau yang menjadi masalah makan nenas muda ...

Bby dh besar, blh je... Ade baiknye jgk mkn nenas ni bile kandungan dh bsr.. Tp jgn byk2 sgt...

Insya Allah x de pape, sbb rseny prnh baca artikel yg ckp nenas x menyebabkan keguguran pn...

blh jer asal bpada2 je sis. sbb sy pun mkn nenas tp skadar lepaskan keinginan jer 😁

Kandungan dah kuat ni blh je, tp jgn byk sgt. Buat sekadar hilangkan rsa teringin tu ☺☺

5y ago

Dr imelda pn ckp biar bpada..