Makan

Sekarang sy dh 22week. Blh ke kalo makan lauk pajeri nenas? Biase laa sebab kalo orang2 tua tahu mesti dorang tak bagi makan nenas tapi nak jugak ?

130 Balas

Sy pnh mkm laksa yg ada nenas beberapa kali masak prgnant, alhamdulillah xde mslh..

Sy pernah mkn nenas dgn laksa. Alhamdulilah okay stkat ni. Jgn risau mommy ☺️

Sy makan nenas waktu preggy.. Nenas masak ok kot... Tpi bergntung pada org jugak

Makan nenas yg masak ok rasanya, rich in vit c, jgn makan nenas muda tu, tajam

Sya pon teingin nak mkn.. tapi suami larang 😭 kata nye masih awal

Jangan nenas mentah..kalau yg sudah kena masak tu blh lah.but in moderation..

Sy pun ada mkn nenas tp dlm kuantiti sikit sis..skrg pregnant 35 weeks 4day

InshaAllah takde pape sis.. Doa byk2 sis.. Semoga bby n sis sntiase sihat

kalau nenas madu tu boleh kan? saya pun teringin nak makan nenas. tapi takut2

5y ago

boleh tp makesure yg betul2 masak..cuba mkn sikit dulu, kalau perut okey x meragam, baru makan cam biasa.

Dia kalau mkn byk tu yg bahaya. Kalau sikit xde masalah rasanya 😅