BAHU BABY SANGKUT MASA DOKTOR SAMBUT BABY..😔

sekarang saraf tangan kanan baby ada masalah.. tangan sebelah kiri je yg aktif.. doc ckp peluang utk pulih 50%.. semoga ada keajaiban utk baby sembuh.. amin...

BAHU BABY SANGKUT MASA DOKTOR SAMBUT BABY..😔
251 Balas

Allah... Sy pon ade pengalaman mcm sis.... Bersalin normal anak no 2 tahun 2008 berat baby 3.45kg sangkut bahu da lebam doktor pantau sehari di wad kanak² alhamdulillah.. Baby tk de pape sbb dia bleh gerakkn tgn... Disebabkn kes tu selepas ni sy tk bleh bersalin secara normal kene ceaser... Skrg sy da selamat melahir baby yg ke 3 pd 17/4/20 sepatutnye 10/5/20 secara ceaser.. Baby nk kuar awal... Semoga ade keajaiban buat baby.. Semoga dipermudahkn segala urusan sis nnt.. Amin

Try sis bawak pergi urut .urutan yg slowly Mase baby tulang still lembut lagi.Ank saya Time lahir kaki baby position ectv yg kaki ke dalam tu.dokte cara kerje ajar urutan & psg splint dkt kaki dye.doc suggest psg splint Time tido je tp sy ad Bace post kat FB sis nie anak dye same mcm ank sy.dye psg splint 23h n buka time mandi.sy ikot cara dye.alhamdulillah 4 bln NIE baby dah discharge dari klinik cara kerja kaki dah better.alhamdulilah.moga ank sis sihat as usually.aminn

Anak saya pernah kena , tp bukan time bersalin , saya ingt dia umur dalam 3bulan mcm tu kot , mak saya silap bukakan baju , terus dia nangis sekuat kuat nya + tgok tgn dia tk gerak , cpt2 saya bawa g rumah tok saya sbb jiran sebelah rumah tu pndai urut , alhamdulillah skrg dah 2thun lebih dah , serius fobia , yg tukang urut tu ckp tulang baby msih lembut , kalau buat urutan awal inshaAllah boleh jd baik mcm biasa ..

Erbs palsy.. Ank saya pun trima nasib yg sama.. Smoga baby brnasib baik.. Kalau skadar cedera sikit jer saraf.. Ada harapan utk pulih.. Usia 7 bulan..babay akn angkat tgn...ada yg Setahun pulih sepebuhnya. Ada yg jd normal akhirnya . Tpi kalau saraf cedera smpai putus... Biasanya jd cacat kekal... Tpi Brgantung pd saraf mana yg rosak... Smoga mndapat keajaiban dari Nya..

4y ago

Allahu..semoga cepat2 baik ye syg..ibu jgn putus asa..kita berusaha n mohon doa dr Allah ye tgn baby kembali normal aamiin

In sha Allah ada keajaiban sis. Baby saya dulu pun macam ni jugak, lepas keluar nicu alhamdulillah tangan dia dah boleh gerak macam biasa. Sekarang dah 4 tahun umur dia, normal macam kanak-kanak lain je. Cuma setiap kali pregnancy saya kena refer pakar dan terpaksa pilih elective caeserian sebab dah ada history ni masa deliver first baby dulu.

Abg sy anak dia mcm ni.. Tersangkut bahu sampai besar tangan dia tak berfungsi dan pendek sebelah.. Dah buat operation.. Makan masa bertahun utk betulkan balik.. Sekarang pun tak sempurna lagi tangan lengan dia. Kami ada buat aduan.. Sebab dikira kecuaian doktor..

4y ago

InsyaAllah akan ok. Be strong ye mummy💪💪

Ya Allah. Semoga sis sentiasa kuat ye. Masa sy nak deliver sy diberi peluang pilih utk normal atau czer. Antara risiko kalau normal adalah ini. Sy pilih utk czer. Tak sanggup tgk anak sakit. Semoga diberi kesembuhan utk anak sis 😭

Last time my 1st baby girl pun sama, nasib la ada doctor pakar masuk tangan dan check kenapa baby susah nak keluar.. Lepas check baru dpt tahu bahu bby sangkut. Terus ceaser keluarkan bby. Be strong mummy.. Hope bby get well soon...

Semoga di permudah kn semua urusan utk sis... Semoga baby cepat sembuh nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉 https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

"بسم الله الرحمن الرحيم” “Syafakillah syifaan ajilan, syifaan la yughadiru ba'dahu saqaman" Semoga Allah menyembuhkanmu secepatnya, dengan kesembuhan yang tiada sakit selepasnya.