Buka Buku pink

Sekarang ni berapa minggu ya elok buka buku pink?#ingintahu

9 Balas

Tadi baru je buat kandungan sekarang 10 weeks kat KK. KK tempat saya boleh walkin je. Cuma disarankan cuti lah time tu untuk mummy yang berkerja sbb kita tunggu 4 jam 😅 tapi dia explain sangat details. Hehe

Saya buat appointment dgn KK dan buka buku pink minggu 8. Sebelum tu minggu 6 saya scan di klinik swasta. Bawa sijil kahwin, bil elektrik, gambar scan minggu 6 dan pen untuk isi dua buku pink.

Sblum kandungan 13minggu,boleh buat temujanji dlu dkat kk, nnti diaorng akn Bgi tarikh..

Call kk trdekat sbb stgh tmpt lain2.. tp mostly kna buka slps 8w n sblm 12w 😁

Sebelum 12weeks nurse kk saya bagitau..saya bukak haritu 9weeks💗

Blh call/ wasap klinik tanya. klu berisiko better daftar awal

10-12w. seeloknya call dulu kk terdekat n tanya procedure 😘

maaf nk tnya.. apa bza buka buku pink dkt gov dgn swasta ye?

10 week dah blh buat tp pstikn bwa skli doc2 yg d mnta..