Gatal gatal selepas bersalin

Sekarang hari ke 40 lepas bersalin. Dah berhari hari gatal gatal badan tapi tak naik ruam. Kulit pun terasa kering. Ada cara untuk hilangkan atau kurangkan gatal? Berapa lama akan sembuh?

1 Balas

sya pon kene macam tu..tanya doc katanya hormon lepas bersalin..tapi sya satu badan semua gatal bergaru macam ape dah..sya kene beberapa jam lepas bersalin sampai la 2minggu lepas bersalin baru slow slow hilang sapu bedak sejuk la..sapu lontion la..macam macam sapu dah..

7mo ago

saya ingatkan eczema saya datang balik sebab kulit rasa kering, ataupun ruam panas. tapi bila sejuk, sama jugak gatalnya aduii