GATAL BADAN

Hi mommiess, ada tak pengalaman mommies yang gatal gatal masa berpantang?? Boleh minta tips tak untuk hilangkan gatal? satu badan gatal tak tahan sangat dahh 😅 Orang tua tua kata meroyan kulit, tapi taktahu lah. Macam mana ya nak hilangkan, dah nak masuk 1 week dahhh

GATAL BADAN
5 Balas

Sama sebijik..saya pegi klinik minta ubat. ubat sapu tk jadi apa. tp klinik ada bagi pil. makan pil tu hilang. hampir 3 minggu juga gatal. bila husband balik temankan berpantang tu ok sikit gatal. time emosi atau stress mmg gatal gila. mcm beruk menggaru. Tatau apa punca. sy rasa badan sy tak serasi dgn mandian air herba. Haritu sy stop mandian hrba, badan sy okay. hbis berpantan sy try mandian herba lagi, eh gatal balik. campur plak sy tgh stress dan emosi. terus gatal balik. skrg hari 47 gatal lagi. sy mkn pil hospital bagi jela. ubat sapu tkde effect.

sama mcm sye pantang haritu , pakai krim herba dah nak hbis krim tu tetibe naik gatal² .. siap pegi klinik amek inject allergic😅lama jugak nk hilang dlm sebulan mcm tu .. nk hilangkan gatal tu mcm² buad , rendam air garam la , sapu kunyit la , last sye pakai daun alor vera tu sapu² kt gatal , alhamdulillah hilang ..

Sy mengalami benda yg sama. Kat muka pun naik ruam2 . Masa awal trim3 pun sama 😭 sy bertahan dgn ubat tahan gatal. Lepastu mandian sy pakai mandian bidara & garam bukit . Ok lah sikit kurang gatal. Tp muka mmg tak tau dh nk buat apa, kosmetik pun sy tk pakai muka kusam je

Sama sis saya pun skg mcm ni . Saya berpantang dah masuk 25hari . Dan tak tahu lagi cara hilangkan nya mcm mana

kalau sy gatal badan, sy makan pil cetirizine. beli kat farmasi.