Strech mark

Ada strech mark masa mengandung masa ni tak ada pulak naik ruam gatal² bagai lepas bersalin kulit perut mengecut lepastu naik ruam gatal² bila terusik ha mula la rasa gatal tu merebak satu perut... Ada cara nk kurangkan tak rasa gatal² tu stress pulak saya #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Hi mommy kadang sebab hormon. Elakkan pakai sabun anti-bacteria dan calamine cream. Sebab ia boleh mengeringkan lagi kulit. Sebaiknya dapatkan ubat yang doc dah prescrip dan jika calamine cream juga diberi pakai lah tapi jangan terlalu kerap.