38 minggu 4 hari

Sekarang dh 38 minggu lebih tp selalu risau sbb ada hari bby mcm tak aktif sngt. Nk kira gerakan pun susah. Tp bby bkan la tak bgerak lgsung, cuma kurang aktif mcm sblum ni. Normal ke ibu ibu?

3 Balas

cuba dulu tips suluh lampu kat perut, makan coklat... klau memang rase x aktif, lebih baik ke kk cek terus.... jangan tangguh2.... tips tu pon buat la masa lepas jmpe kk.... sy risau la bab dlm perut bende kita x nmpk....

tapi gerakan cukup kan sis? selalu dh hujung ni sama ada ruang dah terhad ataupun baby dah star menurun utk engaged dah. pergahatikan juga leaking kot2 ada sis. and klu gerakan tak ckup terus hospital sis

kalau sis rasa tak sedap hati, better check terus ke hospital sbb kita pun tak tahu keadaan baby mcm mana kan?