37week bby kurang aktif

Sy Skg dh 37week6days tp bby sy kurang gerak ..kiraan 10 itupun lambat..Sy Tanya ibu2 yg Sama Bulan ngn sy bby dia aktif sngt ..lagi2 bby dh makin besar dan membuatkan ibu Rasa sakit Bila bby aktif...tp Sy x MCM tu pun..pergerakan bby slow je..g chek ..jantungg bby ok je ..ade x ibu2 yg jadi MCM Saya🥺🥺risau sngt jadi ppe kat bby ...patut ke Saya g hospital 🥺🥺 btw Sy xpuasa LPs bby jadi kurang aktif..

4 Balas

sama cam Sy..puasa 2 hari je , sebab baby gerak slow.xaktif sngt.gerak tu cukup jer 10 kali ..Sy g scan jantung DKT klinik swasta doktor xsaran kan puasa sebab bila2 masa jer dah nak bersalin.saya puasa separuh hari jer..lately ni rasa macam xboleh tahan lapar ..Pukul 10 pun dah lapar HRI ni.Better xyah la puasa lagi sis.

kalau mcm sy ank kdua ni mmg kurg aktif sbb kuat tdo ..mmg slalu kne kejut utk kira kick..kalau gerak slow sgt .. kdg baby kurg gerak sbb kurg space dlam perut ..kalau msih ckup 10 kick tkde msalah ..

Kalau kurang gerak Sgt terus ke PAC saja sis.. Jangan tunggu... Kalau ade rasa risau pergi je.. Kalau doc Kate OK xde pape kita balik jela.. Janji doc dah cek kita OK atau tak.

kalau baby kurang aktif better ke Pac terus , saya Pon sama kurang aktif terus kene tahan wad sbb nak pantau baby