Period selalunya normal. Mmg sebulan sekali akan tapi kalini tak

Sekarang dah hampir sebulan lebih belum period and check upt 1 line. Ada kemungkinan mengandung ke? Selalunya minggu ke berapa kita akan start morning sickness semua? Ada possibility ke pregnant?

4 Balas

Try tunggu sampai 7w-8w (almost 2 bulan lambat) terus g scan, by right dah boleh nampak kantung if betul pregnant. For now selagi tak period selagi tu check je upt seminggu sekali. Tp biasanya upt positive baru boleh dikira pregnant. Kalau tak, probably masalah hormones. Symptoms hormones imbalance pun lebih kurang dgn pregnancy symptoms. Kawan saya sampai 3 bulan sekali baru period padahal dulu period regular

Klu upt negative..just gangguan hormone dan normal je..wlaupun regular period kdg blh jd juga mcm tu sbb pemakanan/lifestyle/stress dan lain2..klu lebih 2 bulan x dtg period juga & upt msih negatve blh jumpa doctor

Check upt je nk tahu pregnant ke x. Alahan tu lain utk stiap org ada yg cpt ada alahan, ada yg lmbt & ada juga xde alahan lgsg smpai bersalin

sy masuk 2 bulan lebih baru nampak sis... kalau nakkan kepastian prgi scan