baby bump 🥲

sekarang dah 5 bulan . baby first . standard ke baby bump tak besar 😂🤧 sedih lah orang selalu persoal 😭

5 Balas

sama la kita sis.. saya dah 5 bulan, tapi perut still tak nampak.. sampaikan org cakap eh mana perut 😂 tapi its okay awak, janji kita tahu baby kita sihat kat dalam.. jgn sedih awak, setiap org pembesaran perut tak sama.. enjoy your journey okay 😊

1y ago

ya betul dikbaby sihat membesar ikut bulan yang betul . dgr doc cakap macam tu pun dah lega hati ni 😆

kalau sy,lg suka baby bump kecil masa pregnant. asalkan baby besar ikut bulan,ok la. tp tetap juga la perut sy besar. jd sy buat keputusan pakai baju yg besar utk buat perut tak ketara sgt. baby bump tu kan aurat. tp tu la,lain org lain pendapat

1y ago

yalah mulut org kan😂 kita pun mikir bukan bukan lah huhu dah babyfirst mana tahu sgt, yg tahu asal scan baby sihat membesar ikut kesesuaian bulan

Abaikan je org persoal yang penting baby sihat n masa scan tau saiz n berat baby ok..org yg bercakap tau apa kan..ada juga org 8 bulan pregnant pun tak nampak perut..ibu yg mengandung tu saja tau..yg penting kita jaga diri n baby 🥰

1y ago

saya cakap, saya kurus tinggi mana nak nampak. kalau saya besar gajah nampak lah. janji dikbaby sihat membesar ikut bulan yang betul

1st baby ke sis? usually 1st baby mmg kecil sikit banding mommies yg da ada history melahirkan sblm ni. ramai kata nak masuk 6months nnt akan nmpk da bump tu. maybe month later da timbul kut but depends on bentuk badan juga. ☺️

1y ago

ha ahhh timbul je awak cuma saya suka pakai baju tshirt taknak nampak bump. mungkin sebab tu kot menjadi persoalan huhu. kang cakap bump itu aurat tersentap pula ha😆🤣

kulit perot kite x same. kdg mane kulit perot yg nipis tu bru bape bulan pon da npk sgt baby bump. smpai org bole perasan pulak. biase jee tu.

1y ago

yes betul!✨