Takot

Sekarang 37 week.... Tinggal 6 hari lg nak kene serah diri sebab gdm on insulin.... Ade x mommy2 kene serah diri sbb gdm on insulin... Ank kluar besar ke?

27 Balas

Saya gdm on diet control..tiap2 2 weeks kena buat bsp..memang doktor dah bg tau awal2..kena bersalin awal dr due date tu..ank2 sblm ni ada yg kena induce sbb air ketuban kurang,ada yg normal..awal beberapa hr dr due date..ada yg kena czer sbb baby songsang..harap2 kali ke 5 ni..baby keluar awal la..x nak kena induce..sis is serik la..sbb sakit nya x leh tahan hi..hu..sakit lebih dr sakit normal biasa..n harap2 berat baby x besar sangat la..taip2 hr lps solat doa..biar pemudah urusan nak bersalin nanti

4y ago

Ya la kak..adoi..,tpksa bsbr sja la kan..demi baby.

Sy dulu GDM on diet... Masa usia kandungan Cun2 37w review app Pakar O&G... Sekali tpksa dipaksa bsalin coz kurg air ketuban... Induce masuk ubat tak buka... Masuk belon tak buka.. Induce lg 2x... Jln da buka cuma lambat... Da masuk labour room...bukaan da 7cm... Tp Last2 kena sorong masuk operation room coz fetal distress... Emlscs yg kluar 2.6kg jer kecik 😊😊

Sama laa saya gdm on insulin..sangkut bila dah 35 weeks...38 weeks katanya Kene masuk wad terus...doakan laa..supaya bersalin normal..saya pun pregnant anak first..saya 26/6 check up baby...harap okay laa dipermudahkan

4y ago

Sama due kita .. N now baru 35 weeks dlm wad bagi injection insulin .. Mudahan takde pape .. Baby baru 2.3kg

Sama laa dengan saya gdm on insulin..masa 30/3 kena serah diri..31/3 masuk ubat pagi sekali and kali kedua msuk pukul 2ptg sekali..masa 1/4 baru bersalin paksa..alhamdullilah baby bersalin normal berat 2.7kg je..tak besar.

Sy pun skrg 37week ank ke3. 26hb 6 nnt kene serah diri.. Gdm makan ubat je.. Takut sgt sbb org ckp sakit bersalin paksa ni lain mcm.. Dah la lama tak bersalin.. Ank yg kecik 12tahun dah. Harap semua di permudahkan..

Saya... Serah diri 38weeks.. doc scan anggaran berat baby 3.7kg.. sekali kluar 4kg.. btw sy cezer sbb tak bukak jalan.. lega jugak klu normal tak tawu lah mcm mana😂 skrg hari ke 4..

Sama lah esok kena gi hpital doktor nak bagi date induce sbb gdm dgn darah tinggi..seram plak mikir sbb 3 ank sblum ni semua bsalin ikut due ..semoga dipermudahkan urusan kita semua

gdm on insulin tu maksudnya ambik suntikan insulin tu ke? sy gdm tp mkn metformin la. huhu, baru 33w, nt kne bersalin 38w jgk doc ckp. semoga dipermudahkan urusan awak.

Sulung gdm on insulin 3.47 No 2 gdm diet control tp 4.7 No 3 ni gdm on insulin.. tp dua2 czer sulung fetal distress.. no 2 big baby ponczer . Yg ke 3 ni jwbnya czer jg la..

4y ago

Fetal distress tu mcm mna ya?.. apa tnda2 nya klu fetal distress ni.?

Anak pertama dulu pn gdm on diet.. saya bersalin normal 3.0kg je.. skg pregnant no2 pn gdm.. harap dipermudahkan segala urusan saya nti..(23w1d)