baby songsang

Sekarang 35minggu tapi baby songsang lagi..Mami yang ada pengalaman share lah macam Mana nak bagi baby turun ke bawah☹️

6 Balas

sy masa 32 minggupun baby songsang.. ramai yg bagi tips utk turunkan kepala baby.. dan sy buat semuanya.. Alhamdulillah..kepala baby da ke bawah.. sis boleh cuba jgk.. 1) sujud lama setiap kali solat.. minta prtolongan pada Allah 2) buat senaman yg boleh turunkn kepala ank..blh tgk utube 3) baring dgn posisi kaki ke ats..better sandarkn kaki ke dinding..buat sbrapa lama yg boleh 4) pujuk anak..ckp dgn ank baik2 spy turunkn kepala ke bawah..sbb ank dlm perut akn dgr kata ibunya shja 5) selawat dan usap perut dr ke bawah..

Saya kerap buat posisi dalam keadaan sujud. Kerap buat posisi dalam keadaan merangkak (lutut dan tapak tangan di lantai), tapi jangan maju or undur, just stay dalam posisi macam tu je.

Kalau awak muslim, selawat banyak2, doa banyak2. Semua tu kuasa Allah yang boleh ubah kedudukan bayi. Banyakkan bercakap dengan baby.

Awal lagi 36 37 nanti dia pusing sendiri cari jalan awak...

sujud bg lama.. inshaallah akn turun bb ke laluannya..

Buat posisi sujud sekurang kurangnya 20 minit