REHAT CUKUP-CUKUP YA MUMMY!

Sekadar nak share cerita je dengan mummy semua. sekarang saya tgh preggy anak ke-2. Teringat masa preggy anak 1st. Oleh sebab saya cuma suri rumah, saya memang banyak tidur je. Ada hamba Allah pernah tegur saya "Mama asyik tidur je, nanti anak pun asyik nak tidur!" . Saya wat derk. Saya rehat je. Sebab tengah sarat. Kadang malam tak boleh tidur sangat. Mummy2 pun banyakkan rehat ya. Nanti baby dah keluar, belum tentu cukup tidurnya. Mengandung pun kena rehat2. Tak boleh stress2. Layankan je orang sekeliling nak cakap apa.

2 Balas

Saya lagi lah, asyik tidur je. Sampai keluarga semua cakap, nanti anak kau pun malas macam kau, tidur jee. Ingatkan habis dekat situ, bila anak dah lahir, keluarga sendiri hina anak saya. Anak hitam lah, bebird hitam lah, anak muka merah lah, mak tak pandai pilih warna baju lah, baju anak macam keling lah. Saya sampai hampir meroyan, rasa nak bunuh je. Tapi sabar. Time pantang, anak tidur, saya pun ikut tidur. Tapi, tetap jadi masalah. 😃 Semua benda salah. Hmmm

9mo ago

Allah hai sis. Semoga sis kuat mental fizikal melayan kerenah org sekeliling. masa anak 1st dulu pun, kena jugak tegur anak gelap, dgn MIL. saya kulit gelap. husband kulit cerah. mcm perli ikut kulit saya la. bila dah besar ni anak saya berkulit cerah dah sikit. TAPI sekarang, saya tengok cucu2 dia dari rahim anak dia sendiri, takda la cerah sgt pun. 😛😝😛😝 geram plak kiteee. rehat cukup2 ya puan. persetankan mulut2 puaka. ❤️❤️❤️

betul sgt² ..pedulikan ape kata org..sy pun tido je siang dh duk umah sorng² .mlm mmng xleh nk tido sbb time tu la baby duk aktif..lpas dh bersalin mmng xde dh masa nk tido..xckup tido ade la🤭

9mo ago

tau xpe sis. kadang yg mengata tu pun bukan tak pernah mengandung. tapi xblh tgok orang senang. 🤭 bila dah sarat, malam pun tidur sambil duduk bersandar. sbb tak selesa sangat dah.