3rd trimester. Makin meluat menyampah Penat dengan suami

Sekadar luahan hati. Otak Dan badan dah terlampau penat. Rasa Macam nak menjerit puas2! Sini je tempat luahan. Kalau dicerita dgn orang terdekat, alamatnya luahan ni disampai2 satu Bandar kira mengaibkan suami sndri . Housewife Yang terlampau penat Dan tak larat. Mengandung pulak 28w, dgn keadaan badan Yang sakit2, sambil menjaga anak yang baru meniti setahun. Tugas rumah, tanggungjawab jga anak.! Si suami? Cari rezeki , sambung main bola sampai ke malam. Si isteri? Merayu sruh tlg jagakan anak waktu malam tapi tak diendahkan. Tugas suami untuk anak? Carikan duit saja. Mandikan anak? Jagakan anak? Tak ada!!! Ya Allah. Sampaikan satu tahap mulut si isteri cakap “doakan saya mati masa bersalin nanti” ... tapi terpandang muka anak yang sulung. Dalam hati ni sedih sgt!!

2 Balas

Baca ni makin sedih saya sis. Suami saya pun jenis macam tu. Saya balik2 dah tolerate. Dia boleh ja keluar dengan kawan2 minum sampai lewat malam, ikut kawan pg event, bercuti sendiri. Yaa, memang dia cari duit. Tapi, saya bantu jaga anak. Saya kerja, nak cari pengasuh pula. Pakai duit juga. Baik saya jaga sendiri. Hal jaga anak dekat rumah, haram disentuhnya. Saya nak me time, boleh dia kata saya bukan majikan dia. Dia yang cari duit untuk besar kan anak selama ni. Lepas tu, tanggungjawab lain semua dekat bahu saya. Ingat dengan duit tu, anak boleh terus membesar Ka tanpa jagaan yang betul. Emosi saya sis. Sis jaga diri dan kandungan. Saya sekarang pun kuat demi anak saja. Saya kesian tengok anak belum tau apa2. 😭😭😭😭😭

sabar ye sis..sy fhm.sy pn pernah d kedudukan sis..dgn 5 org ank skali peknen ank no 6.malah sy d perlekeh olh mertua sndri wlau bkn silap sy tp ank die lngsung tdk disalahkan. tp sy sebaliknye y kena dgn sy penat bawak perut n ank2.tiada org y mmbantu.sy sorg2 uruskan dr a ke z.tp sy kena kuat demi ank2.sy dah x pk hal sesiapa.kekuatan sy pd ank2..insyaAllah Allah permudahkan urusan sis Nnt