Baby keluar ikut date yang kita nak? Boleh ke?

Hi, sekadar bertanya. Saya due 30/6, masa ni saya 36 week 5 hari. Boleh ke kita rangsang baby untuk keluar 37 week?

7 Balas

Selalu cakap dengan baby. Tapi based on pengalaman org. Ramai kata tips nya kena bersama dengan suami. Doktor pun suggest bersama dgn suami. Proses bersalin pun jd mudah. Tapi saya pernah kena contraction palsu 28w masa bersama. Ingatkan dah nak bersalin time tu. Sampai nangis2 menahan😂

12mo ago

saya pun kerap bersama. rasa nak beranak time 36 weeks betul betul lps bersama

Saya lahir baby 37 weeks, masatu tak sangka beranak awal. Sbb baru checkup pagi tu, dr cakap tak ada bukaan lagi boleh cuba buat squat balik nanti. Tapi saya p buat exercise ikut youtube "yoga to induce labour naturally" malam tu terus air ketuban pecah 🤣

klu blh biarlah baby kluar ikut masa yg dah Allah tetapkan.sbb ny masa dia dh btul² ready keluar tu lah semua organ dia dah matang, dah blh bnafas sendiri,smua ny akan baik2 saja.jadi,kita doakan dia kluar sesuai dgn tempoh kematangannya.okey.

saya melahirkn 36weeks normal dan baby alhamdulillah sihat ja berat 3.3kg. sebab banyakkan berjalan siang hari, dan kerap bersama suami, memang pakar pun kata awal keluar

12mo ago

saya start 34 weeks. memang akn start rasa sakit belakang, sakit segala benda seminggu sebelum beranak tu. 🤣akan rasa mcm tu juga tpi jgn paksa kalau sakit dan tak larat.

Kalau czer ya kita boleh pilih date yang kita nak. Natural birth hanya boleh cuba lakukan senaman untuk cepatkan bukaan. Itu sahaja.

sy due date smlm . bby tk nk kua lg . tnda2 pun blom ada lg . 8/6 kne serah diri . skg 40minggu1hari

Dah kenape😆 byk2 la pujuk baby if nak sgt beranak date yg awak nak.