Pedih ulu hati

Sejak2 mengandung ni kerap rasa pedih kat ulu hati sekali dgn sesak dada/nafas..mcm semalam..ingtkan gastrik sbb x makan..tp bila dh mkn still rasa sakit smpai bgn dr tido..perlu x ye jumpa doktor sbb sy takut bila jmpa doktor ckp mngada pla huhu..

2 Balas

Pedih ulu hati masa pregnant mmg normal, lg2 bila kandungan makin membesar.. Organ2 semua kena himpit.. Sy klau baring ke kanan mmg sakit rsa dada ni.. Boleh baring ke kiri je.. Kalau pedih ulu hati masa pregnant boleh mkn gaviscon.. Gaviscon selamat ambil masa pregnant..