36Weeks Sakit celah kangkang

Sejak semalam sy sakit celah kangkang belah kanan, adekah itu normal? Sakit sampai susah nk jalan nak bangun. 😩😩 ade siapa2 mengalami macam saye ke? Cube share ckit mcm mane nak kurangkan sakit tu 🥺

8 Balas

normal sis , sya 38 mnggu skrng ni pun tgh alami mmng sakit dekat bhgian tulang pelvis .. nak bt mcm mana kn kena tnggu smpai bersalin lah jawabnya .. nak ddk bgn pun rasa sakit kecuali baring je tak sakit , tpi kalau nak alih position badan ke kiri kanan tu jgn ckp lah mmng rasa nk trtanggal kki 😣

Lepas je besalin ngn pantang..,cita2 sy nak tdoq meniarap..sembahyang berdiri mcm biasa dan sujud mcm biasa,pastu nak bangun cepat2 klo tgh duduk..paling pnting nak berlari hahaha lani nak naik tangga pon cm penguin hahha

2y ago

insyaallah amiin2.. saya PON hari2 pjuk baby keluar Time abah nya kerja siang ya..jangan Time abahnya shiff malam..🤭🤭

norml je awak sy dri 28 week sakit bahagian celah kangkang..sekrg da 37 week smpai xleh bngn nk mnx tolong suami .. ldr plk..trpksa tunggu kurg sakit tu sikit bru try bgn

cuba buat exercise nanti dia akan lega sebab kalau saya sakit kat situ bontot atau pinggang memang saya akan exercise automatik sakit tu kurang 😅

mmg tak boleh buat apa. normal je awak. tmbh2 mmg bila2 masa je kita boleh bersalin. sakit akan hilang lepas bersalin. itu yg doctor sy ckp.

2y ago

Mmg seksa klau time nk ubah posisi baring kan 😭😭 alhamdulillah tunggu mase jugak ye, Semoga dipermudahkn jugak..aminnn

sy preg no 3 baru rasa macam tu , baring je mampu mmg tk selesa nk bergerak 😂 . tp ada google nk kurgkan rasa sakit kena banyak bergerak .

normal sis. sy dua kali prgnant, dua2 rasa yg sama. mmg azab klu nk bgun time dah baring tu huhu. dia kn hilang automatik lps je brsalin😂

2y ago

Oh yeke…alhamdulillah tkpela mcm tu . Sy risau sebab tkot aktif sgt, tkot ade isi ke ape.. klau mcm tu mmg normal tkpela.. TQ!

Sis cuba pergi mengurut tradisional. Saya lepas urut lega sikit sis

2y ago

Tu la.. sy bru je pegi hari nie.. die cakap urat dh keras sgt dh nie.. InsyaAllah dh brsalin nnti hilang..