Adekah ini normal ?

Sejak lepas bersalin period saye jadi pendek2 dan gap terlalu rapat. Dalam sebulan period 2 kali. Sebenarnye period saye datang 3 hari je, hari ke 4 dah kering. Dan kuantiti darah tak banyak pun, sikit je. Kalau dulu sebelum pregnant period saye 5 hari dan tiap2 bulan tu datang sekali dan on time. Saye takde amik perancang ape2 dan anak full breastfeeding. Normal tak kalau macam ni ?

Adekah ini normal ?
6 Balas

saya lebih kurang mcm ni tp start anak add on solid food period jadi x betul. doc kata memang breastfeed mempengaruhi hormon kita. tp oleh sbb sy jadi confuse part istihadah atau period sy try makan product JRM utk betulkan period. Alhamdulillah lepas makan period normal

4mo ago

sy try royal V. memang terus lancar period x sampai seminggu makan huhu

nampak mcm darah xberjalan lancar,mungkin jgk gangguan hormon.better scan Rahim kat klinik.kalau ok,mungkin boleh Cuba seimbangkan hormon.kdg2 bila menyusu jugak badan Kita tergangguh hormon nya,akibat pemakanan & Gaya hidup jugak.

kalau ikut hukum feqah 11/3 - 15/3 tu bkn drh haid, tp istihadhah.. lebih baik puan rujuk doktor jika ad ap2 mslh

Normal atau tidak sila rujuk dgn yg lebih pakar ye..msa cek anak atau bleh ke swasta utk tnya dktr. ☺️

saya macam saya juga sis sbb kan hormon imbalance kalau risau boleh further checkup dkt klinik 😄

kalau nak kepastian pergi cek