Full bf tak period

Normal ke kalau full bf anak period tak datang. Anak saye baru 3 bulan tapi period tk datang lagi bulan ni. Darah nifas saye stop pertengahan bulan 10 hritu.

17 Balas

Normal tk dtg haid bg ibu menyusukan anak. Beberapa bulan selepas bersalin lagi subur. Jika bersedia nak anak lagi dlm jarak tempoh dekat, tiada masalah utk bersama suami tanpa perancang.

Lepas 6 bulan dtg period 4 hari. Pastu sampai anak masuk 9 bulan x period balik. Kadang2 keluar spoting tp sekejap sgt so tak kira period sbb x sampai 24 jam

normal. saya bf anak sampai 3 tahun, anak dh 2y5m bru dtg period, tp sekali tu je period, tup2 preggy. tp takde rezeki, gugur masa 9w.

nurse kata normal. tp sye baby 3bulan dh period. ni baby masuk 4bulan period pulak jd xbetul. kjap ade kjap takdek . stress 😂

normal. depend pd hormon susu dlm bdn kita. sy masa 1st 6@7bulan baru dtg period. yg 2nd ni ja awal sbb ambik perancang.

Normal sis . Dari saya stop darah nifas ( 40 hari ) sampai anak dah 9 bulan sekarang , baru 2 kali saya period 😅

normal sis , saya macam nih , bila period dah back on track macam biasa , ehh tetiba terpregnant lagi 🤣😅

normal. anak² saya full bf,8 bulan hingga setahun tak period. lps dia dah kurangkan bf tu baru period dtg

sy lepas bersalin, 6 bulan baru dtg haid. anak full bf. biasalah tu take time darah tu nak keluar balik.

Normal baby sy dh 3 bulan. Sy bru period minggu lalu 😆 tu pn darah tak banyak.