Asala,boleh share cara siapkan bayi lepas mandi,?kena pakai lotion Dan bedak ke kat muka

Lotion kena sapu setiap hari ke Kat muka baby?Dan minyak rambut pulak kena sapu setiap hari ke?boleh share brand yg banyak tumbuh rambut baby

2 Balas

Macam saya dari anak lahir saya cuma pakaikan lotion dan minyak untuk perut. Itu pun minyak pakai on off. Bukan selalu. Masuk 7 bulan terus tak pakai minyak dah sampai sekarang. Anak saya umur 20 bulan. Bedak, minyak rambut pun tak pernah pakai. Lotion je konsisten pakai dari newborn sampai sekarang.

9mo ago

terima kasih sis

xperlu sapu apa2 kt muka bby pun sbnrnya. lotion cuma sapu kt pelipat bdn. minyak rambut sy xsuka sapu sbb ank jenis kuat peluh dan leceh nk kena syampu selalu.

9mo ago

baik sis tq,bedak pulak bila kena pakai sis