33week pregnancy

sejak dah masuk 33week niii badan cepat lesu korang pernah tak rasa mcm sesak nafas,berpeluh and rasa nk pitam. ya allah semoga sy kuat ditrimester ketiga nii😌

6 Balas

Sama sgt yank… anak ke2 ni lain mcm pulak… kalau dlu anak sulung relex lg, hari nak contraction tu siap boleh p cari brg dapur lg 😂 tiba2 mcm ade bunyi letup dlm perut… pegi2 hsptl dah bukak 3cm… yg ni baru 33wks dah lemau, jln ckit sakit kangkang, mlm nak tido sesak nafas… kadang tejaga sebb jantung tiba2 laju 😭 bepeluh, sakit pinggul, cramp betis 😭 byk lg lah senang cite

1y ago

sy ank first dah lemau teruk sis😭. suami kadang kesian tgk sy lagi ii mlm mmng ssh sangat nk tido,sesak dada,sakit ii badan

sama la sy tapi sy baru 30 w...kalau buat keje,mesty cepat penat rasa nk pitam n sesak nafas...lepas tu mula berpeluh seram sejuk asew...kalau berjalan byak2,mula sakit celah kangkang..baring pun serba x kena..mlm2 plak baby twin aktif

Mcm sy sng berpeluh.. ase panas je.. tiap kali before tdo je nk kne mandi.. pastu sakit kang2.. jalan lg slow drpd penguin..kalau jalan g mall mmg kne stop sb kdg kaki ttbe cramp.. huhu

Yup. Sama lah. Masuk trim ke 3 mmg mcm tu sampai suami risau ajak pergi klinik. Sekali dkt klinik takde apa2 pun doc ckp. Check hb semua normal. Mungkin penat kot.Semoga dipermudahkan

Sama🥲 smlm pergi kenduri pun penat, kena stop jalan kejap, kasi penat sgt2 tu hilang bru boleh jalan balik. Klu paksa jgk tu xtawu jadi apa 🫠

Sama la mcm sye .. kadang rasa seksa je nafas ni , rasa berdebar2 x thu knape 😅, lagi2 nk tido..

1y ago

ye time nk tido mmng sesak nafas,dah tido mengiring kiri sambil kawal nafas pon sama gak tetap sesak nafas😭