Sesak nafas

Org kata sesak nafas masa preggy normal tapi harini sya rasa mcm lain, sesak nafas makin kuat lepastu rasa mcm naik ke kepala mcm nk pitam pun ada. Agak² knpa ya ##ingintahu

10 Balas

sya pn ada masalh mcm ni msa 16w..g kk pastu kna anta g hospital..warded 3hari..sbb darah pekat sgt.. doc buat ct scan sbb saya ada sejarah po msa mgndung ank 1st..alhamdulillah result ok je...sya kna cucuk ubat cair darah smpi lpas bersalin nnt..awak pegi hospital segera k..bnyk faktor sesak nafas ni..harap baik2 saja untuk awak..

Kalau dah rasa sesak nafas kuat + nk pitam, bukan tanya sini awak. Call ambulance terus ke hospital. Sesak nafas nie bukan boleh buat main ye. Lg2 tgh bw nyawa dlm tu. Lambat ke hospital, nyawa awak dan si kecil boleh melayang. Sorry a bit harsh tp itulah realiti. Pernah terjadi ye.

6mo ago

baru je viral dkt tiktok ibu hamil 8 bulan meninggal sebab sesak nafas. pihak hospital cuba operate utk selamat kan baby tp baby pergi bersama ibunya sekali

Sesak nafas sangat tak normal sis. Siapa tu cakap normal. Kalau susah nafas sebab senak ye normal kot pada saya sebab saya biasa 3rd trimester memang rasa senak sampai susah nafas. Tapi bukan sesak sampai tak boleh nafas. Lagi2 dah sampai rasa nak pitam tu. Please pergi ke emergency terus.

bukan nk takut kn tp ada baca kt 1 NGO pengurusan mayat,ibu hamil 8 bulan mninggal sbb sesak nafas..dgn baby'n skali mninggal.jd better pegi klinik/hspital utk pemeriksaan.

6mo ago

semoga baik² je utk awk..dah pegi hspitl ke?

Sesak nafas jgan dibuat main sis. Baik trus g spital ke check. Saya baru je kehilangan kawan preggy 8 bulan dngan baby skali asbab sesak nafas ni (yg viral baru ni).

6mo ago

Ye betul .. yg ttc 4 tahun baru tahun ni dpt pregnant.

Sis ada makan ubat tambah darah and cair darah? Kadang sebab darah beku itu jadi punca mcm itu, ada masalah darah tinggi ke apa? Better pergi emergency terus.

6mo ago

saya ada makan ubat tambah darah je, xde masalah obesiti😿

Better pergi hospital awak. Kak ipar saya pun masalah sama, doctor warded kan pakai oxygen, bila dah discharge, doctor suruh pakai inhaler sampai bersalin

6mo ago

alamak yeke awk

siapa yg cakap sesak nafas normal dekat awak. please jgn buat main2. bahaya. boleh bawak maut

saya pulak time bercakap banyak sikit , tercungap2 nafas , dulu x mcm ni

bahaya tu