sesak dada and tak selesa bahagian perut

sy dah 35week 3day bila tgh baring rasa susah betul nk nafas pastu rasa pedih ulu hati maybe sbb perut makin membesar. perut pon rasa tak selesa walaupun dh tido mengiring ke kiri and dah alas perut pakai bantal pon still rasa tak selesa. mmng mcm tuuu ke bila dh trimester3 nii. mlm plk bkk lh aircond kuat mana still berpeluh rasa panas gila lagi ii bagian kepala sampai ke perut. bahagian bawah perut sampai kaki sejuk plk😂. korang ada tips tak utk kurangkan rasa sesak dada,pedih ulu hati and cuba korang bagi tips supaya dpt tido dgn selesa. dah macam ii cara sy buat tapi still sama🥲😭#firstbaby #pleasehelp

6 Balas

sama sis sy pun mcm tu. mmg currently duk umah prefer x pakai seluar 😅 sbb duduk brdua je dgn husb. klu pakai mula lah rasa gatal2 x selesa sbb getah and jahitan seluar tu. so pakai je baju tshirt atau baju tido labuh tu. skrg sy rasa tido any posisi pun susah nk lena. tp biasa klu sy penat sgt baru lena. itu pun nk bangun seksa sikit lagi2 klu bangun2 mlm nk trkencing. sakit2 kat area bwh perut n punggung. plus perut mengeras kjp2 allahu 🥲🤣 apa2 pun sy anggap journey pregnant ni precious n rezeki yg x suma org boleh rasa. alhamdullillah. semoga mummies kat luar sana tabah okay! kita ni kuat tauu sebenarnya 😍🤗

Sy 35 weeks.. Mcm sy pn pedih ulu hati tp sy layankan je 😁 n tdo mengiring ke kiri xase sgt pedih.. kalau kanan mmg xblh ase lg kuat pedih ulu hati.. tp sy time tdo sakit celah kang2 kalau nk pusing kiri kanan atau kalau time dudk nk berdiri tu.. huhu.. kaki plak bengkak air.. tp sb pk dh xlame pn nk tggu mase bersalin lg bpe miggu.. so sy enjoy je the moment 😁 hehe.. sis before tdo mandi la dlu bg slesa, pakai tshirt baggy and xyah pakai slua.. mmg slesa..layan la movie ke utube before tdo.. Asmr ke.. nt trtdo la tuu…

samalah.. sy skrg pun 35w. baring mmg rasa tak selesa sgt sampai naik rasa masam² kat tekak , end up sy akan termuntah kalau dah betul² tak selesa baring.. mandi pun kerap, rasa panas sgt. suami & anak berselimut tido tengah malam. sy basah lecun kepanasan memang wajib pg mandi terus 😮‍💨

sy pedih hulu hati dari awal trimester lagi. sekarang dah nak masuk 35weeks. memang banyak tidur duduk je. letak bantal banyak2 kat belakang sampai selesa, tidur sandar kt bantal tu. Alhamdulillah selesa tidur dengan tenang 🥰

10mo ago

Sama dgn saya. Kena tidur bantal tinggi bru lena . Kalau tak sesak nafas rasanya. 35w jugak

tido tinggikan kepala

kita sama 😅